emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
01.07.2022, 00:56

Raspunsuri la intrebarile frecvente


I: Cine poate participa la programul EMCB?
R: Orice medic membru al Colegiului Medicilor din Romania (Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti sau filialele judetene ale CMR) avand cotizatia platita la zi.
Detalii cu privire la inscriere pot fi gasite in pagina principala.
Programul nu se adreseaza medicilor dentisti, farmacistilor sau membrilor OAMMR.

I: Unde pot fi gasite chestionarele de Educatie Medicala Continua?
R: Acestea sunt prezente la sfarsitul fiecarui articol din sectiunile EMC, sectiuni prezente in coloana din stanga paginii (sus). Chestionarele pot fi accesate doar de catre utilizatorii inregistrati. Celelalte sectiuni (care nu incep cu EMC) nu contin momentan chestionare, fiind doar componenta de publicatie medicala a programului EMCB.

I: Exista o limita de timp pentru rezolvarea chestionarelor?
R: Nu exista o asemenea limita de timp. Orice utilizator poate raspunde la orice intrebare, indiferent de luna publicarii articolelor, pana la data incheierii actualei etape a programului. Chiar daca medicul se inscrie in program, spre exemplu, in luna septembrie, el poate raspunde la articolele din lunile iulie si august.

I: La cate sectiuni poate participa un medic inscris in program ?
R: Pentru a putea primi certificatul de absolvire, fiecare utilizator trebuie sa completeze TOATE chestionarele din TOATE sectiunile EMC ale programului, indiferent de specialitatea medicului.
ATENTIE: Decizia 1/2013 a CN al CMR privind programul national de educatie medicala continua prevede ca:
'Participarea la activitatile de EMC trebuie sa fie preponderenta īn domeniul de specialitate.
Se admite ca maximum o treime din punctajul minim sa fie reprezentata prin activitati educationale din alte domenii medicale decāt specialitatea de baza.
Īn mod obligatoriu, cel putin o treime din creditele EMC necesare trebuie sa fie reprezentata de participari la cursuri.
(art. 4 alin. 2, 3)
Atragem cu acest prilej atentia utilizatorilor ca programul EMCB este o forma de EMC la distanta, si NU are statut de curs.
Prin urmare, este posibil ca punctajul acordat pentru sectiunile care nu sunt apropiate de specialitatea dvs. de baza sa nu fie luat in considerare la calcularea punctajului profesional.

I: Pot fi inscrisi doi utilizatori cu aceeasi adresa de email?
R: Nu. Fiecare solicitant trebuie sa prezinte adresa proprie de email.

I: Cum se calculeaza punctajul final EMCB?
R: In fiecare sectiune EMC sunt prezente un numar de articole; la sfarsitul fiecarui articol este disponibil (numai pe durata etapei) cate un chestionar. Fiecare utilizator (indiferent de specialitate) trebuie sa raspunda la fiecare chestionar din fiecare sectiune. La final, utilizatorul care a raspuns corect la minimum 80% din totalul intrebarilor din etapa respectiva (indiferent de luna sau sectiune) primeste certificatul de absolvire cu creditele EMC aferente etapei respective.

I: Cum se intra in posesia creditelor EMC?
R: Medicii care au participat la program vor primi din partea CMMB la sfarsitul programului, o diploma atestand numarul de credite obtinute. Medicii din judete vor avea posibilitatea sa isi ridice diplomele de la sediul Colegiilor judetene. Cei din Bucuresti le vor putea ridica de la sediul CMMB, str. Avram Iancu nr.1 , sector 2, Bucuresti.

I: Am completat formularul de inscriere in programul EMCB (online / fax), dar nu am primit nici un raspuns.
R1: In primul rind verificati folder-ul cu mesaje nesolicitate ('Bulk' daca folositi Yahoo, 'Spam' pentru Gmail, etc.). In unele cazuri mesajele de confirmare a inscrierii in program sint clasificate si livrate gresit de catre acestia. Cererile de inscriere sunt procesate in termen de maxim 4 zile lucratoare; asteptati o saptamana inainte de a contacta echipa tehnica EMCB.
Puteti recupera atat numele de utilizator cat si parola accesand link-ul 'Ai uitat parola?', disponibil si in pagina principala.

R2: Daca a trecut mai mult de o saptamana de la cererea de inscriere si nu ati fost inca contactati prin email, este posibil ca cererea dvs. sa nu fi fost acceptata deoarece nu s-a putut valida calitatea dvs de membru al Colegiului Medicilor din Romania. Cauze posibile:
- ati introdus gresit datele de identificare / adresa de email;
- ati completat incorect formularul de inscriere;
- scrisul nu a fost suficient de citet si/sau datele nu au fost transmise corect;
- ati devenit recent membru al Colegiului Medicilor, si datele dvs. inca nu au putut fi verificate.
Va rugam contactati echipa tehnica EMCB.Lista de solicitari de inscriere in program respinse isi motivele de respingere poate fi consultata aici.

I: Cand pot fi obtinute punctajele / creditele EMC corespunzatoare unei etape a programului?
R: Creditele (punctajele) de educatie medicala continua corespunzatoare unei etape a programului pot fi obtinute NUMAI DUPA INCHEIEREA ETAPEI RESPECTIVE.
Dovada obtinerii acestor credite se face prin intermediul unor certificate de participare continand numarul de credite obtinute. Aceste documente sunt emise si semnate de catre reprezentantii organizatorilor programului dupa terminarea programului si calcularea punctajelor. De retinut ca inaintea incheierii oficiale a programului nu pot fi eliberate nici un fel de documente care sa ateste participarea la program, punctajul obtinut pana in acel moment sau orice alte date privind participarea medicilor la program.
In consecinta va rugam sa nu insistati cu privire la aspectele sus amintite.

I: Vreau sa modific informatiile personale: cum fac?
R: Desi exista posibilitatea tehnica, va rugam sa nu modificati niciuna din rubricile din cadrul profilului dvs. personal.
In cazul in care survin modificari (de nume, de adresa de email, etc) va rugam sa notificati personalul EMCB, care va efectua modificarile respective.
In caz contrar exista riscul sa nu va puteti primi certificatele de participare la program la sfarsitul acestuia.

Echipa programului EMCB va asteapta si cu alte intrebari cu privire la desfasurarea programului, pe adresa [ suport @ emcb . ro ]
Intrebarile de larg interes vor primi raspuns in cadrul acestei rubrici.

Ultima actualizare: 30.06.2015