emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
01.07.2022, 02:07

Inscriere in program si regulament de participare

Pentru a putea folosi acest sistem medicii trebuie sa fie inscrisi in program.

Pentru inscriere:

A. Medicii membri ai Colegiului Mediclior din Bucuresti vor completa formularul de inregistare

B. Medicii membri ai Colegiilor Judetene din toata tara vor parcurge urmatoarea succesiune de etape:
- vor descarca si tipari un formular special pentru inscriere;.
- vor completa citet (cu majuscule) acest formular cu datele solicitate precum si adresa de mail si numerele de telefon care vor fi folosite.
- formularul completat trebuie inregistrat si avizat de Colegiul judetean unde activeaza medicul;
- dupa inregistrare la Colegiul Judetean, formularul se trimite prin fax la unul din urmatoarele numere: 021/3153221, 021/3102126, 021/3153222, 0213102127;
- vor astepta mesajul de confirmare si numele de utilizator prin email de la administratorul sistemului;

Dupa inscriere, toti utilizatorii vor astepta sa primeasca din partea sistemului, pe adresa de email furnizata, numele de utilizator cu care vor putea accesa programul.
NU este permisa inscrierea a doi sau mai multi utilizatori folosind aceeasi adresa de email.

Odata inscris in sistem, utilizatorul va avea posibilitatea sa raspunda la testele EMC, dar numai dupa autentificare.

Pentru autentificare, trebuie introdus numele de utilizator si parola in casuta din stinga (cu titlul 'Date utilizator').
Dupa autentificare, chestionarele de la sfirsitul articolelor medicale vor deveni accesibile.
Rezultatele chestionarelor deja completate se pot vedea alegind optiunea 'Rezultate chestionare' din casuta 'Functii utilizator'.

Materialul lunar pentru fiecare sectiune consta din unul sau doua articole urmate fiecare de un chestionar de verificare a cunostintelor. Chestionarele cuprind fiecare cate 5 intrebari, fiecare din acestea avand mai multe variante de raspuns, una singura dintre ele fiind corecta (tip complement simplu).

Articolele care au chestionare sunt prezente numai in sectiunile din caseta din stanga sus (Sectiuni EMC) (de ex. EMC chirurgie, EMC pediatrie, EMC gastroenterologie, EMC medicina interna, EMC alte specialitati, etc.).

Raspunsurile la intrebari trebuie alese cu atentie deoarece chestionarele pot fi completate doar o singura data de catre fiecare utilizator.
Fiecare utilizator poate participa la una sau ambele etape. Reamintim insa ca maxim o treime din punctajul minim poate fi reprezentata de activitati educationale din alte domenii medicale decat specialitatea de baza si ca minim o treime din creditele EMC trebuie sa provina din participarea la cursuri (decizia CMR nr. 1/2013, art. 4, alin. 2 si 3).

Este obligatorie completarea tuturor chestionarelor propuse in cadrul etapei (toate sectiunile EMC din cadrul etapei respective), indiferent de specialitatea medicului respectiv, toate lunile de desfasurare a programului). Tipul de chestionare ramane acelasi (5 intrebari de tip complement simplu pentru fiecare material propus, cu cate 4 variante de raspuns din care una singura este corecta).

La finalul fiecarei etape se vor elibera certificate de absolvire (credite EMC) numai pentru medicii care au raspuns corect la minim 80% din totalul intrebarilor oferite in chestionarele propuse si care au completat toate chestionarele propuse in toate lunile in care s-a desfasurat etapa respectiva. Utilizatorul care respecta aceste criterii, primeste certificatul de absolvire cu creditele EMC aferente etapei respective.

Certificatele de absolvire NU se pot elibera inainte de termenul prevazut (aproximativ o luna de la finalizarea etapei), si NU vor contine punctaje fractionate (Ón cazul Ón care medicul NU raspunde la toate chestionarele din etapa respectiva si NU raspunde corect la minim 80% din chestionare, NU primeste certificat de absolvire a etapei).

ATENTIE:
Decizia 1/2013 a CN al CMR privind programul national de educatie medicala continua prevede insa ca:
'Participarea la activitatile de EMC trebuie sa fie preponderenta in domeniul de specialitate.
Se admite ca maximum o treime din punctajul minim sa fie reprezentata prin activitati educationale din alte domenii medicale decat specialitatea de baza.
In mod obligatoriu, cel putin o treime din creditele EMC necesare trebuie sa fie reprezentata de participari la cursuri.
(art. 4 alin. 2, 3)
(Programul EMCB este o forma de EMC la distanta si NU are statut de curs).
Prin urmare, este posibil ca punctajul acordat pentru sectiunile care nu sunt apropiate de specialitatea dvs. de baza sa nu fie luat in considerare la calcularea punctajului profesional.

Lamuriri suplimentare sunt disponibile in sectiunea 'Intrebari frecvente'.

Ultima actualizare: 03.12.2013