Anunt important pentru membrii CMMB - vizarea anuala a certificatului de membru

19.02.2016, 14:26

Va reamintim ca, in conformitate cu prevederile legale, "medicii sunt obligati sa efectueze un numar de cursuri de pregatire si alte forme de educatie medicala continua si informare in domeniul stiintelor medicale, pentru cumularea numarului de credite stabilite in acest sens de catre CMR. Medicii care nu realizeaza pe parcursul a 5 ani numarul minim de credite de educatie medicala continua, stabilit de Consiliul National al CMR, sunt suspendati din exercitiul profesiei, pana la realizarea numarului de credite respectiv" (Legea 95/2006 - republicata, art. 422, alin. 1 si alin 2; Statutul Colegiului Medicilor din Romania, art. 14, alin. 1, alin 2 si alin. 3).

Prin Decizia nr. 1/2013, a Consiliului National al CMR, cu completarile si modificarile ulterioare, se precizeaza urmatoarele:

- Numarul minim de credite EMC, pe care un medic trebuie sa le acumuleze in vederea evaluarii profesionale periodice este de 200, pe parcursul a 5 ani, stabilit la data evaluarii sau de 40, anual, in cazul medicilor pensionari, care solicita avizul anual pentru prelungirea activitatii (art. 4, alin. 1).

- Membrii Colegiului Medicilor din Romania au obligatia de a tine evidenta propriului punctaj profesional (art. 6, alin. 1).

Avand in vedere cele de mai sus, va rugam sa aveti grija sa depuneti, impreuna cu celelalte documente necesare eliberarii vizei anuale si dovada efectuarii orelor de EMC stabilite de prevederile legale, pentru a nu fi obligati sa aplicam sanctiunea legala a suspendarii dreptului de libera practica.


EMCB
https://arhiva.emcb.ro/article.php?story=20160219162635567