emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
27.05.2022, 16:22

>

Vezi versiunea pentru imprimanta

Ghiduri, protocoale, standarde medicale in Republica Moldova

InternetSectiunea dedicata Informatiilor publice de pe site-ul Ministerului Sanatatii din Republica Moldova cuprinde un index foarte bogat de informatie medicala.

Ghidurile clinice sunt elaborate de cele mai celebre organizații internaționale. Utilizarea lor în practica medicală reprezintă o cale pentru diminuarea diferențelor în calitatea îngrijirilor furnizate de către diferiți medici. Recomandările Ghidurilor nu trebuie percepute ca norme obligatorii, care ar îngrădi libertatea decizională a practicianului într-o împrejurare clinică specifică. Alaturi de acestea sunt publicate si o serie de Ghiduri clinice naționale și Protocoale clinice naționale și instituționale, aplicabile in Republica Moldova.

Sunt publicate si o serie de Protocoale clinice standardizate pentru medicii de familie, prezentate intr-un format grafic exceptional.
Vezi versiunea pentru imprimanta

Asistenta medicala de urgenta in zonele greu accesibile

Internet
Fundatia E.M.A. este o organizație nonprofit, care urmarește organizarea pe bază de voluntariat a unui serviciu medical de urgență pentru situații extreme.
E.M.A. asigura asistență medicală ambulatorie cu predilecție în satele și comunele izolate ce nu beneficiază de prezența unui cadru medical competent în regiune.
E.M.A. depune eforturi pentru elaborarea și implementarea unui program de instruire pentru persoane reprezentative din cât mai multe zone îndepărtate ,în care răspunsul la solicitarea de asistență este mai mare de 10 minute- respectiv crearea unei rețele de oameni instruiți pentru acordarea primului ajutor până la sosirea medicilor specialiști din cadrul Serviciilor de Urgență.
E.M.A. militează pentru elaborarea și implementarea unui program de instruire a elevilor cu tehnicile de prim ajutor în cadrul instituțiilor de învățământ.
Vezi versiunea pentru imprimanta

Portal de informare a medicilor de familie din Romania

Internet
Infomedik.ro este cel mai important portal de medicină din România dedicat în exclusivitate medicilor de familie. Aici, medicii de familie găsesc conținut de calitate relevant pentru activitatea lor, actualizat permanent.
Vezi versiunea pentru imprimanta

Certificarea HON-code a siteului EMCB

InternetIncepand din mai 2007, programul EMCB a primit acreditarea HON-code.
Certificarea HON (Health On the Net) este rezultatul initiativei unei organizatii non-guvernamentale (fundatia respectiva fiind gazduita de Serviciul de Informatica Medicala din cadrul Spitalului Universitar din Geneva, Elvetia) si isi propune verificarea periodica a respectarii unor criterii de calitate, etica si credibilitate a informatiei medicale popularizate prin intermediul internetului (supranumite codul de conduita etica HON-code).

Pagina oficiala HON, versiunea in limba romana
Vezi versiunea pentru imprimanta

Atlas online de ecografie endoscopica liniara

InternetCatedra de Gastroenterologie a Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova propune un atlas online de ecografie endoscopica liniara, generos ilustrat, realizat in colaborare cu Laboratorul de Endoscopie Gastrointestinala din cadrul sectiei de Chirurgie Gastrointestinala al Spitalului Universitar Gentofte si cu Universitatea din Copenhaga.
Vezi versiunea pentru imprimanta

The Lancet, 'Creativitate si Medicina'

Internet'The Lancet' publica anual un numar 'bonus', dedicat unei anumite teme.
Pentru 2007, tematica aleasa este 'Creativitate si Medicina', numarul respectiv reprezentand o colectie interesanta de eseuri, prezantari, recenzii, etc.
Vezi versiunea pentru imprimanta

Resursa educationala de imagistica

InternetDr. Tiberiu Staniea

Pentru medicii radiologi dar si clinicienii interesati de latura imagistica medicala prezentam site-ul RadiologyEducation.com. Acesta se constituie in opinia autorilor sai intr-o colectie de resurse educative de imagistica medicala. Scopul site-ului este de a fi un punct de plecare in identificarea unor locatii educationale si informationale imagistice, de inalta calitate, pe Internet...

Vezi versiunea pentru imprimanta

Biblioteca de linkuri

InternetDr. Tiberiu Staniea
Coordonator tehnic EMCB

Stimati colegi!

Programul de Educatie Medicala Continua - EMCB, isi propune ca, pe langa activitatea EMC si cea de promovare a literaturii medicale pe Internet sa realizeze, cu sprijinul Dumneavoastra, o cat mai bogata biblioteca de linkuri medicale.

Fara indoiala, fiecare din noi, cei care utilizam Internetul in scopul informarii medicale, a apelat la serviciile motoarelor consacrate de cautare. De multe ori insa, miile daca nu milioanele de rezultate venite sunt descurajante, mai ales cand ne grabim...